Коледен концерт и Благотворителен базар

От 2022-12-20 17:30:00

До 2022-12-20 19:00:00

Здравейте,

Народът ни празнува зимното слънцестоене с празника Игнажден на 20 декември, като едно от имената му е „Нов ден“. В българските вярвания денят на Игнажден започва Новата година. Денят се смята, че има магическа сила и за това предците ни следели всички символи и знаци през този ден, извършвали се и много магически ритуали.
Това е в навечерието на Зимното слънцестоене – онзи период от годината, в който честваме идеята за прераждащото се Слънце. Смята се, че времето на дългите тъмни нощи притежава мощна регенерираща енергия, която ни води към обновяване и самоосъзнаване. Именно сега се почита енергията на Богинята Луна, за която се вярва, че ще роди Слънцето. Ето защо древните цивилизации, култури и религии са създали свои ритуали, чрез които да отдадат почит и да се възползват от тази уникална енергия.

На този специален ден – 20 декември от 17:30 часа бъдете част от нашия Коледен концерт и базар във Военния клуб. Тази година програмата и организацията на събитието е изцяло направена от нашите ученици. Заповядайте да се насладите на творческата енергия и изкуство, представени с музика и танц. Не пропускайте възможността да видите магичното настроение на децата от усилената им работа.

Освен това, по време на нашите коледни работилници, подготвяме много коледни изненади, които ще можете да закупите по време на Благотворителния базар. Както и досега, набраните средства от базара отиват за благотворителна кауза, избрана от децата. Очаквайте допълнителна информация от своето дете.

Очакваме Ви!