Нуждите на подрастващите и развитийната задача на юношеството

От 2023-03-30 16:30:00

До 2023-03-30 18:00:00

Скъпи родители,

„Монтесори училище Откривател“ има удоволствието да покани всички родители на малки и големи откриватели на специален семинар, посветен на юношеството, с Джени Мари Хоглунд.

Запазете в календарите си 30 март, 16:30 часа.

Юношеството е време на бурна промяна. Младият юноша преминава през драматичен растеж и физически промени, свързани със съзряването.

Детето се развива и променя психологически и социално, за да се превърне в млад възрастен.

Този семинар ще ви даде дълбоко разбиране на тези промени, нуждите на подрастващите и каква е развитийната задача пред Вашето порастнало дете. Нещо повече, ще научите как ние като възрастни можем да отговорим на тези нужди.

Водещ на семинара е Джени Мари Хоглунд, AMI обучител за 6-12 и 12-18. Тя има диплома за AMI 3-6 и 6-12. През 1995 г. Джени основава Монтесори училище в шведския град Сатила Montessoriskolan Lära för livet за деца от 1 до 16 години. Джени е Монтесори водач повече от 24 години. Нейното училище и ферма са единственото място в Европа, където можете да се обучите в AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies 12-18.

На тази възраст се изисква независимост на друго ниво, тъй като независимостта е необходима и в социалния живот. Младите хора трябва самостоятелно да изпълняват социални функции, да работят и да си изкарват прехраната. Обществото трябва да осигури специална среда, в която младите хора да могат да си изкарват прехраната. Те трябва да имат тази възможност, защото един ден ще трябва да градят суперприродата… Човешката личност трябва да получи шанс да реализира всяка своя способност.“ Мария Монтесори

Ако желаете да се регистрирате за събитието, ни пишете на hello@montessorischools.bg 

Очакваме Ви.

Монтесори училище Откривател