Тихо откривателско пътешествие

От 2022-09-17 09:00:00

До 2022-09-17 14:30:00

На 17 септември, събота, от 9:00 ч. до 14:30 ч. в Детска къща и Основно училище Откривател ще проведем Тихо откривателско пътешествие – уникално събитие, което ще Ви даде възможност да влезте в обувките на своето дете и да усетите света в Монтесори средата през призмата на детските сетива.

Всеки родител иска най-доброто за детето си и, доколкото се простират познанията му, се стреми да създаде среда, която осигурява на детето най-доброто, което семейството може да предложи. Всеки родител се старае да избере най-доброто образование за детето си – образование, което да подготви детето с умения и знания да бъде успешен възрастен в живота.

Човешкото развитие е продължителен процес; процес, който не може да се управлява, но процес, за който е необходимо разбиране и подкрепа. Не можем да го насилваме – можем само да го отбелязваме и да полагаме максимални усилия да го разбираме и приемаме.

От нашата Монтесори гледна точка, това Е нормалното развитие на живота. Затова д-р Мария Монтесори нарича подхода си „психолого-педагогика“, а не възпитателен метод. Педагогика, която се основава на психологическите характеристики на децата, които се променят периодично. Ако на образованието се погледне от тази гледна точка, с дълбоко разбиране и познаване, то децата ще получат помощ в това да се превърнат в личностите, които им е възможно да станат.

Откривател е уникално по рода си място в България, където ставаме свидетели на израстването на личността на детето от най-ранна възраст до юношество, следвайки този психолого-педагогически подход. Най-добрият начин да разберете как работи е да се потопите в този свят, като за малко се превърнете отново в дете.

Каним Ви на Откривателско приключение, в което да почувствате как детето преминава:
→ от функционална през интелектуална до социална самостоятелност;
→ от лимити през дисциплина до отговорност за себе си и за своята общност;
→ от конкретно през абстрактно до критично и творческо мислене.

Усетете изживяването на своето дете, преминете през неговото образователно пътешествие и визуализирайте къде то ще бъде в развитието си след година или две.

Mолим да потвърдите своето участие тук.