Тихото пътешествие и откритие

От 2023-11-25 10:00:00

До 2023-11-25 13:00:00

Искали ли сте някога да можете да изпитате Монтесори класната стая по начина, по който го прави вашето дете?

Искали ли сте някога да научите повече за Монтесори материалите?

„Тихото пътешествие и откритие“ е уникална възможност да научите от първа ръка какво представлява Монтесори образованието.

Това събитие е уникална възможност за вас да видите нашите класни стаи през очите на вашето дете. Започваме с изследване, в тишина, на цялата продължителност на развитие на подготвената среда – това е тихото пътуване.

Следва работа с реалните материали, представени като ключове към света във всяка следваща класна стая от най-малките деца през общността на юношите – това е откритието!

Какво да очаквате

По време на „Тихото пътешествие“ участниците отиват в класните стаи на Общността на най-малките деца, Детската къща, началния етап, прогимназиалния и гимназиалния етап на юношеските общности за тихо и ръководено наблюдение. При отсъствието на деца акцентът е в класните стаи. Като такова, изживяването е от автентичната Монтесори подготвена среда и как тя ангажира сетивата.

По време на „Откриването“ участниците се насърчават да взаимодействат с Монтесори материалите и да получат уроци, за да изпитат целенасочените и присъщи уроци, вградени в техния дизайн.

Участниците могат да очакват да получат по-добра представа за това как децата и юношите в “Монтесори училище Откривател” прекарват деня си. Това развива по-богато разбиране на автентичните Монтесори материали и метод, и по-ясно разбиране на решаващата роля, която средата играе в ученето, развиване на критично и творческо мислене, в подкрепата на личностното израстване в положителни автентични лидери.

Запазете своето място тук и отбележете дали ще бъдете придружени от Вашето дете, тъй като сме предвидили завладяващи занимания за тях.