Акредитация и членство

Монтесори училище Откривател е акредитирано от Министерството на образованието и науката в България, когато отваря врати за пръв път през 2013 г. Програмата за Основно училище е лицензирана през 2016г., когато отваря врати първата класна стая за деца между 6 и 9 години. Всички класове са лицензирани от Регионалната здравна инспекция, за да гарантират, че отговаряме на изискваните от държавата стандарти.

Родителите, които имат въпроси относно лицензирането, могат да се свържат с нас на hello@montessorischools.bg

Иновативно училище

Министерски съвет
на Република България

През 2017 г. Монтесори училище Откривател е лицензирано като иновативно училище от Министерския съвет на Р България. Ние изпълняваме и надхвърляме националните стандарти, определени от държавата за всяко ниво.

Montessori Evaluation & Accreditation Board

Монтесори борд
за оценка и акредитация

Програмата за деца до 6-годишна възраст на Монтесори училище Откривател е акредитирана от Монтесори борд за оценка и акредитация (MEAB), Великобритания. Ние сме оторизирани от Montessori Centre International (London, UK) да правим практически обучения на бъдещи MCI Монтесори учители.

Association Montessori Internationale

Международна
асоциация Монтесори

Монтесори училище Откривател прилага Монтесори принципите и практиката спрямо най-високите международни стандарти на Международната асоциация Монтесори (AMI), организацията основана от Д-р Мария Монтесори. Организацията представя най-взискателните стандарти за високи постижения в Монтесори училищата. Обучените от AMI педагози гарантират, че училището отговаря на строгите международни стандарти. На всеки три години консултанти на AMI посещават класните стаи на Малки деца, Детска къща и Основно училище.

North American Montessori Teachers' Association

Северноамериканска Асоциация
на Монтесори Учителите

Нашите учители поддържат членството си както в Северноамериканската асоциация на Монтесори учителите (NAMTA), така и в Международната Монтесори асоциация (AMI).

International Montessori Council

Международен Монтесори съвет

Монтесори училище Откривател е член на Монтесори Европа (ME), Монтесори Училищна Асоциация (MSA) и Международния Монтесори Съвет (IMC).