Монтесори училище Откривател е посветено да предлага качествено Монтесори двуезично образование за деца на възраст между 14 месеца и 14 години. Ние сме автентично Монтесори училище с AMI квалифицирани българо- и англоговорящи педагози в нашите класни стаи. За нас образованието е пътуване, което е уникално за всяко дете, като добре планирана, подкрепяща и богата на стимули среда, осигурява на децата изобилие от възможности да развиват най-пълния си потенциал.

Монтесори училище Откривател е основано през 2012 г. от наскоро квалифициран Монтесори учител като двуезична мултикултурна детска градина и предучилищна, където детето е в центъра на подготвена образователна среда, която подкрепя естественото развитие и себеизграждане. Първоначално училището е наречено Детска къща Peekaboo Montessori и е разположено в един от най-зелените квартали на София – Драгалевци. През 2016 г. към Предучилищната програма добавихме и програма от 1-ви до 7-ми клас – Частно Основно Монтесори Училище “Откривател”, която отвори врати на ул. “Глухарче”. През 2017 г. обединихме името на детска градина и училището в Монтесори училище Откривател.

Гордеем се, че сме единственото училище в София, което предлага автентично Монтесори образование от 14 месеца до 14 години.

Ние имаме класна стая за Малки деца (от 14 месеца до 3 години), класна стая за общество Детска къща (от 3 до 6 годишна възраст), класни стаи Основно училище (от 6 до 12 години) и Юношеска класна стая (от 12 до 14 години).

Посетете ни, за да видите как Монтесори училище Откривател може да ви помогне да възпитатe деца, които са социално, морално и емоционално подготвени за истинския живот.

Нашата мисия

Мисията на Монтесори училище Откривател е да подпомага развитието на уникалните умения на всяко дете чрез уважаващи и подкрепящи взаимоотношения и значими занимания в Монтесори среда. Ние работим за насърчаване на независимостта на всяко дете, подготвяме го да допринесе за света с житейски умения, креативен подход и критично мислене.

Защо Откривател

Като автентично Монтесори училище, ние сме различни от традиционните училища и детски градини. Първият ни ангажимент е към цялостното естествено развитие на детето в подготвена среда и благодарение на грижите на вдъхновяващ екип.

Акредитация и членства

Монтесори училище Откривател е акредитирано от Министерството на образованието и науката в България. Програмата за Основно училище е лицензирана през 2016г., когато отваря врати първата класна стая за деца между 6 и 9 години. Всички класове са лицензирани от РЗИ, за да гарантират, че отговаряме на изискваните от държавата стандарти.

Монтесори подход

Монтесори образованието вижда детето като уникално човешко същество в процес на само-изграждане, то често има доста точни инстинкти за това, което трябва да направи, за да расте и учи. Монтесори училищата улесняват това откритие чрез специално подготвена среда, която подкрепя интелектуалното и духовното израстване на детето.

Основни принципи

Монтесори философията дава насоки за човешкото развитие. Всеки етап обхваща шест години, които са условно между възрастите 0-6, 6-12, 12-18 и Монтесори философията ги припознава като взаимосвързана последователност.