Дечица

0 - 18 месеца

Развитието на човека е практически възможно само чрез свобода и опит с околната среда.

д-р Мария Монтесори

Научете повече за Вашето дете

Вашето малко детенце е изключително същество! Толкова чувствително, толкова интелигентно, така фино настроено на изречените и неизречени съобщения, които го заобикалят. To никога не може да има твърде много любов и грижа. То е като вас – човек. Присъединете се в нашата програма, за да поговорим заедно за този невероятен човек, който предстои да срещнете, и първите няколко месеца от живота му. Пълзене. Първи думи. Ходене.

Подготовка на домашната среда

Каква е “идеалната среда” за първите седмици след раждането, симбиотичния период и установяването на преференциално взаимоотношение, периода на пуерпериума и четирите зони на дома и защо ги осигуряваме? Откривате всичко това заедно с информация за средата за детето на възраст от 5. до 36. месеца. Вашето бебе е чувствително към промените и рутината. То расте бързо и неговата среда трябва да се променя, за да отговори на променящите се нужди. Ние полагаме всички усилия да Ви подготвим да осигурите тази последователност, за да помогнем на детето Ви да се чувства безопасно и комфортно.

Кърмене и отбиване

Ползите от кърменето, коластрата, перфектната храна за новороденото, хранене по график, методи за хранене. Признаци за готовността да се започне отбиването, чувствителния период на отбиването и психологическите промени във взаимоотношението между майката и бебето по време на процеса на отбиването.

Подкрепа за развитието на езика и подвижността

Езикът е едно от най-очевидните човешки творения и ние обсъждаме това от гледната точка на четирите елемента, необходими за развитието му, начините, чрез които може да се подпомогне развитието на езика, пречките през този период и взаимоотношението му с развитието на движението. Възможно е да се включат: музика, танц и знаци като методи за комуникация, развитие на мозъка и неврологична структура, която позволява развитието на езика.

Разберете развитийните нужди на Вашето дете

Умът на Вашето бебе е чувствителен и се развива бързо. То е нетърпеливо да прави нови открития всеки ден. Природата на детето е да се стреми директно и енергично към функционална независимост. Завоюването на независимостта от страна на детето започва още с първата му поява в живота. Докато се развива, то се усъвършенства и преодолява всяко препятствие, което срещне по пътя си. В нашата програма ще научите много за отношението на възрастния и кризите на развитието.

Запазете час за посещение

Каним Ви да ни посетите и да се запознаете с екипа ни преди да подадете Вашето заявление за записване

Такси за програмата – Израстване от раждането до 18 месеца – 2022-2023

Всички суми са в евро

Присъединете се към нас, докато говорим за този невероятен човек, който е Вашето дете, и първите няколко месеца от живота му.

Формат на програмата

Сядаме и правим няколко прекрасни детски играчки, които просто не можете да купите никъде в тази страна. И докато правим това, говорим за някои ключови аспекти на детското развитие, свързани с първите месеци от живота.

Възможности за сесии

  • понеделник: 16-18 ч.
  • сряда: 14-16 ч.

Теми

  1. Симбиотичният период
  2. Подготовка на домашната среда
  3. Кърмене и отбиване
  4. Развитие на движението
  5. Развитие на езика
  6. Независимостта като част от личността

Такси

Пълна програма 297
Еднократна сесия 62

За повече информация, молим да се свържете с нас: hello@montessorischools.bg