Летни откривателски седмици

19 юни - 25 август 2023 г. София
oт 9:00 до 17:00 часа

Седмични програми, които вдъхновяват учене, изследване, откриване и забавление

От 6 до 15 години – достъпно за ученици от “Откривател” и ученици от други училища

“Летните откривателски седмици” на “Монтесори училище Откривател” предлагат вълнуваща възможност за ученици на възраст 6-15 години да продължат своето учене и да практикуват нови умения в безопасна среда. Дават възможности за творчество, откривателство, активна игра, социално взаимодействие и забавление.

Всяка седмица е проектирана около интердисциплинарна тема, която учениците да откриват и изследват. Учениците ще участват в творчески проекти с езикови, математически и природни дейности, пеене и музика, игри на открито, екскурзии, спорт и други занимания, които стимулират креативността на децата да учат, докато се забавляват, като всичко това е обвито в темата на тази седмица.

Всеки ден се надгражда с нови проекти и дейности, развивайки се към по-мащабен проект в края на седмицата. Нашата програма поставя откриването и забавлението на първо място, така че децата дори не осъзнават, че учат!

Учебната среда е обмислена и подготвена с материали и приложни дейности, за да ангажира всички сетива, като същевременно насърчава страхотна работа, креативност, движение, кооперативност и сътрудничество. Дейностите, вдъхновени от STEAM, обогатяват опита на вашето дете чрез наука, технологии, инженерство, изкуства и математика.

Всяка седмица, изпълнена с проекти, оставя детето ви да иска още. Вашето дете ще практикува изкуство, използвайки различни техники и материали. Освен че възприемат чудесата на изкуството, учениците ще повишат своите фини двигателни умения, визуално-пространствена организация, самочувствие и увереност.

Обилното слънце и чистият въздух са задължителни, тъй като децата се наслаждават на ежедневната игра на нашата детска площадка, вдъхновена от природата, близкия парк, гората и планината. Всяка седмица учениците имат културно изследване с екскурзия и поход сред природата.

Летните ученици могат да избират своите спортни занимания – плуване, тенис или футбол, които са веднъж седмично и са включени в дневния график. В тези първокласни занимания учениците ще се съсредоточат върху индивидуалните умения, фитнес и спортен дух, като същевременно предоставят възможност на вашето дете да бъде предизвикано чрез забавления и игри.

Монтесори елементите на независимост, избор и отговорност се пренасят в културата на “Летни откривателски седмици”, докато продължаваме да вдъхновяваме децата да дават най-доброто от себе си.

Преподаватели по български и английски език за всяка група (максимум 12 деца) и един координатор, който помага през цялото време и в безопасна среда.

Дейности

 • Интердисциплинарни проекти
 • Театър и импровизация
 • Поезия и творческо писане
 • Изследване на музика и инструменти
 • Изкуство и техники
 • Фитнес за мозъка
 • Lego® Кодиране & 3D принтиране
 • Настолни игри
 • Отборни спортове
 • Групови игри
 • Походи сред природата
 • Екскурзия
 • Спорт – плуване, тенис или футбол
 • Скейт борд, ролери

Включени са вкусен и органичен обяд и леки закуски, както и следучилищни грижи.

Нашата цел

Нашата цел е да подпомагаме развитието на мислещи, можещи, знаещи и грижовни глобални граждани.

Нашите ценности

Нашите ценности

Откривателство – Винаги насърчаваме любознателността и любовта към ученето в себе си и в другите
Независимост – Работим индивидуално и в група, като насърчаваме максимални усилия
Уважение – Не забравяме, че всеки има стойност и достойнство – осъзнати и внимателни сме
Емпатия – Разбираме гледната точка на другите и се отнасяме към всички хора с доброта
Сътрудничество – С отворен ум, допринесяме за общото благо
Доверие – Да бъдем себе си – автентични и искрени, като същевременно вярваме в силите за развитие на всяко дете

Ще работим по следните седмични теми, като ангажираме децата чрез положително насърчаване и мотивация, за да създадем естествен стимул за учене и развитие:

Седмица 1
19 юни - 23 юни
Представи си това!
Седмица 2
26 юни - 30 юни
Книга с истории: Изследване в изкуствo и думи
Седмица 3
3 юли - 07 юли
Мостове, крила и летящи неща
Седмица 4
10 юли - 14 юли
Време за пътуване
Седмица 5
17 юли - 21 юли
Фабрика за храна
Седмица 6
24 юли - 28 юли
Луда наука
Седмица 7
31 юли - 4 август
Изследвай, мисли, упорствай и свържи
Седмица 8
7 август - 11 август
Въображение: изкуство и свят на култури
Седмица 9
14 август - 18 август
Творения от глина, вода и хартия
Седмица 10
21 август - 25 август
Магически театър

Примерен график

Всеки ден в “Летни откривателски седмици” на “Откривател” е предвидено да бъде уникален. Ние се стремим непрекъснато да проучваме независимо дали в нашата учебна среда, или отивайки в приключенско посещение, или пътуваме, за да посетим близки места, за да станем свидетели на българската култура, пейзаж, животни и растения отблизо и лично. Всяка седмица има културно изследване с екскурзия и планински поход, заедно с разходки и игри сред природата, които са свързани с разглежданата седмична тема.

8:00 - 9:00 ч.Пристигане
9:00 ч.Начало на деня; Сутрешен преглед на предстоящото
9:30 ч.Проучване на темата и интердисциплинарните проекти за деня - презентации, упражнения, изследвания, експерименти, поезия и творческо писане, фитнес за мозъка, изкуство
10:30 ч.Отпътуване за екскурзия спрямо темата; обядваме на място (вт.,четв.)*
12:00 ч.Обяд
1:00 ч.Игри навън
2:00 ч.Театър & импровизация / Готвене / Разказване на истории / Четене
3:00 ч.Връщане от екскурзия; Отразяване и дискутиране (вт.,четв.)*
3:30 ч.Изследване на музика и инструменти (пон.)
Lego® Кодиране & 3D принтиране (вт.)
Игри навън и спортове - плуване, тенис или футбол (ср.)
Изкуство и техники (четв.)
Страхотна работа от седмицата (пет.)
4:30 ч.Обобщение на деня
5:00 ч.Прибиране вкъщи
*В дните на излети.

Регистрирай се сега

Онлайн регистрацията автоматично е настроена за пълно плащане. Може да платите с банков превод, като за да се гарантира мястото – плащането се извършва в рамките на 3 дни. След като направите своята регистрацията, ще бъде изпратена фактура по имейл като потвърждение, че има свободни места в Летните седмици. Ще бъдете директно уведомени, ако има запълнена седмица. След като плащането е направено, мястото е гарантирано. Регистрацията приключва, когато седмицата е пълна или в понеделник две седмици преди началото на седмицата, което от двете настъпи първо. Регистрацията е на принципа първи дошъл и първи обслужен. Ранната регистрация се насърчава.

За всякакви въпроси, молим, пишете ни на:
hello@montessorischools.bg

Такса

Таксата за седмицата включва всичко – храна, консумативи, материали, занимания, транспорт и входни такси за екскурзии; последващите грижи до 18 часа са безплатни при записване:

Брой седмициТакса на седмица (EUR)
1195
2190
3185
4+170
10160

Ранната регистрация до 30 април осигурява 5% допълнителна отстъпка.

Политика за анулиране

Всички програми подлежат на минимален брой записани и анулиране, ако не са изпълнени. В случай, че класът е пълен или отменен, родителите ще бъдат уведомени възможно най-скоро.

Има 50 евро невъзвращаема такса за обработка за всяка седмица, анулирана от родител.

Възстановяването трябва да бъде заявено преди 5 юни.

Ако “Откривател” анулира седмица, се възстановява пълната такса.

Не се възстановяват суми за дете, което пристига късно, тръгва си по-рано или идва за част от седмицата.

Често задавани въпроси

Молим, свържете се с нашия Координатор за въпроси на hello@montessorischools.bg или се обадете на +359 885 500 155

Летните ученици в “Откривател” участват в много дейности през лятото, включително готварски и научни експерименти. Най-добре е да подготвите детето си с подходящи дрехи за тези поводи и много други. Молим, подкрепете детето си да подготви купчинка, която да включва пантофи, бански костюм, джапанки, кърпа, ветровка, спортен екип и обувки, чифт допълнителни дрехи по всяко време.

Ежедневно за децата в “Откривател” се предлага здравословно разнообразие от органични ястия.
Диетичните ограничения и хранителните алергии се съобразяват от нашия кетъринг екип. Молим, обърнете внимание, че нашите ястия не съдържат ядки и не трябва да се носи храна от вкъщи в училище. Вижте нашето седмично меню, за да научите повече.

Вариант едно – летните ученици могат да пристигнат по всяко време между 8:00-9:00 часа сутринта за сутрешни дейности и са добре дошли да останат до края на деня, 17:00 часа. Вариант две – деца могат да посещават от 9:00 до 18:00 часа. Молим, помнете да записвате времето на пристигане и тръгване на детето си.

Лятният екип на “Откривател” идва от различни среди. Много от нашите учители са водачи на общностите и специалист учители, които вашите деца познават и обичат от учебната година. Също така, разширяваме нашия летен екип със специалисти на непълно работно време с опит в спорта, образованието, детското развитие, психологията, преподаването и др.