Летни откривателски седмици

17 юни - 23 август 2024 г. София
oт 9:00 до 17:00 часа

Седмични програми, които вдъхновяват учене, изследване, откриване и забавление

От 6 до 15 години – достъпно за ученици от “Откривател” и ученици от други училища

“Летните откривателски седмици” на Монтесори училище “Откривател” предлагат вълнуваща възможност за ученици на възраст 6-15 години да продължат своето учене и да практикуват нови умения през лятото. Дават възможности за творчество, откривателство, социално взаимодействие и забавление.

Всяка седмица е проектирана около трансдисциплинарна тема, която учениците да откриват и изследват. Учениците участват в творчески проекти с езикови, математически и природни дейности, пеене и музика, игри на открито, екскурзии, спорт и други занимания, които стимулират креативността на децата да учат, докато се забавляват, като всичко това е обвито в темата на тази седмица.

Всеки ден се надгражда с нови проекти и дейности, развивайки се към по-мащабен проект в края на седмицата. Нашата програма поставя откриването и забавлението на първо място, така че децата дори не осъзнават, че учат!

Програма

Учебната среда е обмислена и подготвена с материали и приложни дейности, за да ангажира всички сетива, като същевременно насърчава мащабни проекти, креативност, движение, кооперативност и сътрудничество.

Обилното слънце и чистият въздух са задължителни и вдъхновени от природата, близкия парк, гората и планината. Всяка седмица учениците имат културно изследване с екскурзия и поход сред природата.

Летните спортни занимания са включени в седмичния график – ролери и скейтборд през юни, футбол през юли, плуване през август. В тези занимания учениците се съсредоточат върху индивидуалните умения и спортен дух, докато се забавляват.

Монтесори елементите на независимост, избор и отговорност се пренасят в културата на “Летни откривателски седмици”, докато продължаваме да вдъхновяваме децата да дават най-доброто от себе си.

Учителите насочват общуването и заниманията на български и английски език. Всяка група е от минимум 5 и максимум 12 ученика.

Дейности

  • Трансдисциплинарни проекти
  • Театър и импровизация
  • Поезия и творческо писане
  • Изследване на музика и инструменти
  • Изкуство и техники
  • Отборни спортове и групови игри
  • Походи сред природата
  • Екскурзии
  • Спорт – плуване или футбол
  • Скейт борд, ролери

Трансдисциплинарни теми

Седмица 1
17 юни - 21 юни
Кои сме ние
Седмица 2
24 юни - 28 юни
Как работи света
Седмица 3
01 юли - 05 юли
Как изразяваме себе си
Седмица 4
08 юли - 12 юли
Къде сме във времето и пространството
Седмица 5
15 юли - 19 юли
Как организираме себе си
Седмица 6
22 юли - 26 юли
Лично и културно изразяване
Седмица 7
29 юли - 2 август
Справедливост и развитие
Седмица 8
5 август - 09 август
Идентичност и отношения
Седмица 9
12 август - 16 август
Споделяне на планетата
Седмица 10
19 август - 23 август
Глобализация и устойчивост

Примерен график

Всеки ден в “Летни откривателски седмици” на “Откривател” е предвидено да бъде уникален. Ние се стремим непрекъснато да проучваме независимо дали в нашата учебна среда, или отивайки в приключенско посещение, или пътуваме, за да посетим близки места, за да станем свидетели на българската култура, пейзаж, животни и растения отблизо и лично. Всяка седмица има културно изследване с екскурзия и планински поход, заедно с разходки и игри сред природата, които са свързани с разглежданата седмична тема.

8:00 - 9:00 ч.Пристигане
9:00 ч.Начало на деня; Сутрешен преглед на предстоящото
9:30 ч.Проучване на темата и интердисциплинарните проекти за деня - презентации, упражнения, изследвания, експерименти, поезия и творческо писане, фитнес за мозъка, изкуство
10:30 ч.Отпътуване за екскурзия спрямо темата*
12:00 ч.Обяд
Игри навън, спортове
Театър & импровизация / Готвене / Разказване на истории / Четене
4:00 ч.Връщане от екскурзия
4:30 ч.Изкуство, Музика, Спорт
5:00 ч.Обобщение на деня, Прибиране вкъщи
*в дните на излети

Регистрирай се сега

Как да се регистрирам?:

1) Попълнете онлайн регистрацията

2) Изберете вариант за седмичен график – или ЦЯЛО ЛЯТО, или ИНДИВИДУАЛНИ СЕДМИЦИ

Онлайн регистрацията автоматично е настроена за пълно плащане. Може да платите онлайн или с банков превод. След като плащането е направено, мястото е гарантирано.

Регистрацията приключва, когато седмицата е пълна или в понеделник две седмици преди началото на седмицата, което от двете настъпи първо.

Регистрацията е на принципа първи дошъл и първи обслужен. Ранната регистрация се насърчава.

За всички въпроси, молим, пишете ни на:
hello@montessorischools.bg

Такса

Таксата за седмицата включва всичко – храна, консумативи, материали, занимания, транспорт и входни такси за екскурзии:

Брой седмициТакса на седмица (EUR)
1185
2175
3165
4+155
10145

Ранната регистрация до 30 април осигурява 5% допълнителна отстъпка.
Таксата включва вкусен обяд и леки закуски.

Политика за анулиране

Всички програми подлежат на минимален брой записани и анулиране, ако не са изпълнени. В случай, че класът е пълен или отменен, родителите ще бъдат уведомени възможно най-скоро.

Има 50 евро невъзвращаема такса за обработка за всяка седмица, анулирана от родител.

Възстановяването трябва да бъде заявено преди 5 юни.

Ако “Откривател” анулира седмица, се възстановява пълната такса.

Не се възстановяват суми за дете, което пристига късно, тръгва си по-рано или идва за част от седмицата.

Често задавани въпроси

Молим, свържете се с нашия Координатор за въпроси на hello@montessorischools.bg или се обадете на +359 885 500 155

Летните ученици в “Откривател” участват в много дейности през лятото, включително готварски и научни експерименти. Най-добре е да подготвите детето си с подходящи дрехи за тези поводи и много други. Молим, подкрепете детето си да подготви купчинка, която да включва пантофи, спортен екип и обувки, чифт допълнителни дрехи и принадлежности за спортните знаимания.

Ежедневно за децата в “Откривател” се предлага здравословно разнообразие от органични ястия.

Диетичните ограничения и хранителните алергии се съобразяват от нашия кетъринг екип. Молим, обърнете внимание, че нашите ястия не съдържат ядки и не трябва да се носи храна от вкъщи в училище. Вижте нашето седмично меню, за да научите повече.

Летните ученици могат да пристигнат по всяко време между 8:30-9:00 часа сутринта за сутрешни дейности и са добре дошли да останат до края на деня, 17:00 часа.

Лятният екип на “Откривател” идва от различни среди. Много от нашите учители са високо квалифицирани учители, които вашите деца познават и обичат от учебната година. Също така, разширяваме нашия летен екип със специалисти на непълно работно време с опит в спорта, образованието, детското развитие, психологията, преподаването и др.