100ният учебен ден: Гмуркане в дълбокото време и празник на живота и човека

Честит 100-тен учебен ден!

Седмицата до 17 февруари учениците от всяко ниво имаха изпълнена със забавления сутрини, участвайки в дейности и задачи, съсредоточени около темата за стотицата. Децата правиха огърлици със 100 мъниста, броиха 100 предмета, изработиха плакати със 100, написаха истории със 100 думи, създадоха списъци със 100 неща и имаха много, много репетиции.

Това е толкова прекрасен начин да отпразнувам това, че съм ученик в „Откривател“.

На 17-ти февруари откривателската общност отпразнува „Стотният учебен ден“. С песни, мюзикъл и постановка деца и възрастни възхваляваме живота, проследяваме еволюцията му на Земята и силата на човека като творец със сърце, въображение и сила да твори.

Учениците от началния етап ни представят авторската си история „Хроники на живота“, груркайки се в дълбокото време и разкривайки с музика, картини и факти тайните на моретата, океаните, живите същества, които са изчезнали, и тези, които ни заобикалят днес. 

Историята на човешките същества е за хората като нас. Тя продължава и включва нас. Юношите ни разказват за величието на човешкия дух, куража и безсмъртието. По много емоционален начин те представят живота, смъртта и вечността на Апостола – Васил Левски.

Насладете се на моментни снимки на децата, радостта, енергията и ентусиазма!