Откривателско приключение за родители

„Всеки може да бъде велик, защото всеки може да служи: всичко, от което се нуждаете, е сърце, пълно с благодат и душа, генерирана от любов.”

— Martin Luther King Jr. —

Скъпа общност,

Всеки родител иска най-доброто за детето си и, доколкото се простират познанията му, се стреми да създаде семейна среда, която осигурява на детето най-доброто, което семейството може да предложи.

Всеки родител се старае да избере най-доброто образование за детето си  – образование, което да подготви детето с умения и знания да да бъде успешен възрастен в живота.

Човешкото развитие е продължителен процес; процес, който не може да се управлява, но процес, за който е необходимо разбиране и подкрепа. Не можем да го насилваме – можем само да го отбелязваме и да полагаме максимални усилия да го разбираме и приемаме.
От нашата  Монтесори гледна точка, това Е нормалното развитие на живота. Затова д-р Мария Монтесори нарича подхода си “психолого-педагогика”, а не възпитателен метод. Педагогика, която се основава на психологическите характеристики на децата, които се променят периодично. Ако на образованието се погледне от тази гледна точка, с дълбоко разбиране и познаване, то децата ще получат помощ в това да се превърнат в личностите, които им е възможно да станат.

Откривател е уникално по рода си място в България, където ставаме свидетели на израстването на личността на детето от най-ранна възраст до юношество, следвайки този психолого-педагогически подход. Най-добрият начин да разберете как работи е да се потопите в този свят, като за малко се превърнете отново е дете.

Каним Ви на Откривателско приключение, в което да почувствате как детето преминава:
-> от функционална през интелектуална до социална самостоятелност,
-> от лимити през дисциплина до отговорност за себе си и за своята общност,
-> от конкретно през абстрактно до критично и творческо мислене.

Усетете изживяването на своето дете, изживейте неговото образователно пътешествие и визуализирайте къде то ще бъде в развитието си след година или две, като бъдете наши специални гости на 29 януари, събота, от 9 до 16 часа.
Можете да се запишете за участие тук.

Благодарим Ви.
Екип на Монтесори Детска къща и Основно училище Откривател

Comments are closed.
Свържете се с нас
  • +359 877 202 640
  • hello@montessorischools.bg
Избирам Откривател
Научете всички, подробности за процеса на прием в Монтесори училище Откривател
Прием
ЛОКАЦИЯ ГЛУХАРЧЕ
  • ул. Глухарче 1
  • Драгалевци, София
ЛОКАЦИЯ ПАПРАТ
  • ул. Папрат 14
  • Драгалевци, София