Приемен ден за 8-12 клас за учебната 2023/24 година

Приемът на ученици 8-12 клас за учебната 2023/24 година в Средно Монтесори училище „Откривател” е отворен! С радост приветстваме бъдещите гимназисти, за да се запознаем с тях.

Каним всички кандидати на 21. юни от 8:30ч, когато ще се проведе приемният ден за гимназиален етап. Денят ще започне с работна закуска, ще продължи със семинар и отворени уроци. Всеки кандидат-гимназист ще разработи есе (отговор на житейски въпрос). Ще наблюдаваме независимото, критическото и творческото мислене на кандидатите, както и функционалната им грамотност, възможността и уменията да изразяват идеите си по интересен и ангажиращ начин. Приемният ден ще приключи с обяд и около 13. часа кандидат-гимназистите ще са свободни да продължат със своя регулярен ден.

Резултатите от приемния ден и следващата стъпка – покана за присъединяване към общността на „Откривател” – кандидатите ще получат до 7. дни от полагане на изпита.

Заявете участието на кандидатстващия ученик тук.

Вярваме, че нашата Монтесори холистична програма в синхрон с IB програмата за гимназиален етап е отлична подготовка на тийнеджърите за съвременния свят и живота им на възрастни.