Спортът не е просто необходимост, но начин на живот

Запознайте се с нашите прекрасни учители в училище “Откривател”, където имаме предучилищна група (2,5 – 6 години), начални училищни класове (6 – 12 години) и гимназиален училищен етап (12 – 18 години). Тук учениците и учителите са партньори в процеса на себеизграждане и развитие.

Антон Царев е учител по спорт. Той превръща всяка нова игра в любима, а спортът в забавно и чакано приключение.

– Разбира се, едно училище не може и без малко спорт и забавления. Какво е да си учител по спорт?

– Като преподавател по спорт в “Монтесори училище Откривател“ за мен е предизвикателство, отговорност и удоволствие да помогна на учениците да открият спортните занимания, които харесват в широкия спектър от спортни дейности. Спортът не е просто необходимост, но и също така удоволствие и начин на живот. Много е важно да се породи любовта към спорта у децата от ранна възраст. Моята мисия е да им осигуря нужната подкрепа в изграждането на устойчиви качества за постигане на техните цели. За мен “Монтесори училище Откривател“ е място, което дава повече възможности за разгръщане потенциала на цялата общност.

– Какви активности имат децата? Кои са любимите им такива?

– Връзката с природата, времето на открито предразполага общността към много активности, забавление и нови игри. Като част от преподаването е да запозная учениците с ценности, като развива чувството им за инициатива, техния екипен дух и зачитане на правилата.

Децата с голямо удоволствие участват в отборни игри като футбол и хандбал. Гимнастиката и леката атлетика са също спомагат за добрия тонус и настроение, а също така развиват и полезни черти като издръжливост, търпение, упорита работа и гордост.