Прием Учебна година 2020/21: Монтесори детска къща и училище Откривател

Нашите класни стаи са пълни за учебната 2019/20 година. Ще разгледаме заявките за деца за прием през учебната 2020/21 година; или деца, преместващи се от училища извън България.

Ето следващите стъпки:

 • Регистрирайте се и посетете класна стая или участвайте в Ден на отворени врати, като натиснете тук.
 • Говорете с нас, за да разберете дали Откривател е подходящото място за Вашето семейство.
 • Ако смятате, че е така, попълнете онлайн регистрация за прием/списък с чакащи тук. Ще включим името на Вашето дете в списъка на чакащите.
 • Ще поканим Вас и Вашето дете да посетите Откривател, за да можем да се опознаем. За децата над 6 години може да бъде организиран пробен ден.
 • Ако в деня на посещението формираме преценката, че Вашето дете ще процъфтява в тази среда, ние Ви изпращаме писмо, потвърждаващо, че сме в състояние да предложим на Вашето дете място.
 • Ще Ви поканим на среща, защото е важно родителите да разберат аспектите от нашата работа, заедно да обсъдим визията и очакванията, общите ангажименти за партньорство в полза на Вашето дете.
 • За да осигурите мястото, трябва да отговорите писмено за приемане на предложението в рамките на 2 седмици от неговото получаване.

Местата се предлагат на децата по приоритет:

 1. подходяща възраст *;
 2. родители, които възнамеряват да задържат детето си в училището до 14-годишна възраст;
 3. има братя и сестри, които вече са в училището;
 4. участие в общността на Откривател; и накрая
 5. датата на регистрация в списъка на чакащите

* Входната точка в Откривател обикновено е 15-18 месеца и 6 години. 

Посещение в класна стая и Ден на отворените врати

Посещение в класна стая и участие в Ден на отворените врати са най-добрият начин да се запознаете отблизо с образованието, което предлагаме в Откривател.

Посещение и среща

Страстни сме да наблюдаваме работата на децата. Като всеки, който е страстен за нещо, след като започнем да говорим, е трудно да ни накара да спрем!

Насърчаваме Ви да посетите наша Монтесори класна стая, да наблюдавате атмосферата на откривателство, да се срещнете с учителите и получите най-добър преглед на Монтесори. Така че, молим, свържете се с нас, за да заявите ден за посещение, като натиснете тук.

Ден на отворените врати

Всеки Ден на отворените врати обхваща Монтесори общността на Малките деца (на възраст от 14 месеца  до 3 години), Монтесори Детска къща (на възраст от 3 до 6 години) и училищна Монтесори общност (възраст от 6 до 12 години).

Провеждаме три Дни на отворени врати през годината – по един в есенния, зимния и пролетния период.

Една кратка бележка, която си струва да се спомене, е, че Денят на отворените врати е предназначен да запознае възрастните с Монтесори образованието. Както знаете, нуждите на децата са много различни от нуждите на възрастните. С течение на времето установихме, че най-добре е родителите да присъстват без децата си за това първо посещение.

Бихме искали да се срещнем с Вашето дете по друг повод, когато можем да дадем на неговата уникална индивидуалност нашето пълно внимание.

Следващият Ден на отворените врати е насрочен за 23 януари 2020 г. Запазете своето място, като натиснете тук.

За повече информация, може да се свържете с нас на hello@montessorischools.bg и +359 877 202 640 или да прочетете информацията в секция Прием.